Vize İçin Sıkça Sorulan Sorular

Son 10 yılda alınmış olan pasaportunuz, Turistik başvurularda seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 ay (90 gün), Ticari başvurularda seyahat bitim tarihinden itibaren en az 6 ay (180 gün) geçerli olmalıdır.
Schengen vizesi, Schengen Bölgesi ne üye Ülkelerden herhangi birine Seyahat edeceklerin Seyahat başına Turizm veya İş amaçlı vize süresine kadar kalmasına izin veren kısa süreli bir vizedir.
Schengen ülkesinde 90 günden fazla kalmayacak olan yeşil pasaport sahipleri Schengen vizesi almasına gerek yoktur. Yeşil pasaport sahiplerinin gidecekleri ülkeye seyahat etmeden önce yine de acentemiz ile iletişime geçmelerini rica eder
Önceki kurallara göre seyahat tarihinin en erken 3 ay öncesine kadar vize başvurusu yapabiliyorken, yeni kanun ile birlikte seyahat tarihinden 6 ay öncesine kadar vize başvurusu yapılabilmektedir.
Hayır. Sahip olduğunuz vizeyi kullanmamanız bir sonraki başvurularınızda bir sorun teşkil etmez. Ancak işlem esnasında belki sebebini sormak için başvuru sahibi ile iletişime geçebilirler.
Vize ihlali durumunda bulunduğunuz ülkeden sınır dışı edilirsiniz. Ayrıca bu ülkeye geçici ya da sürekli olarak giriş yasağı konulabilir veya para cezası ödemeniz gerekebilir. Büyük olasılık ile bir sonraki vize işleminiz olumsuz sonuçlanır.
Evet, tekrar başvuru yapabilirsiniz. Daha sağlıklı bir sonuç almak için üzerinden 90 gün geçtikten sonra başvuruda bulunmanızda fayda vardır.
Bir ülkeye girmeniz için verilen çoklu giriş/çıkış hakkıdır. Vize ÜZERİNDE YAZAN KALIŞ SÜRESİNİ GEÇMEMEK KAYDIYLA İSTEDİĞİNİZ KADAR SCHENGEN ÜLKELERİNE GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPABİLİRSİNİZ.
Hangi Schengen ülkesinden vize aldıysanız ilk o ülkeye giriş yapmalısınız. Aksi taktirde sınırda sorun yaşayabilirsiniz.
Hangi ülkeden vize aldıysanız o ülkeye sadece bir kez giriş çıkış yapabilirsiniz.
Vize verildiği ülkeye bir kez giriş gerçekleştirdikten sonra, geçerli olduğu süre içerisinde ikinci kez ülkeye giriş – çıkış yapılabilmektedir.
Öğrenci vizesi; Erasmus, dil kursu gibi akademik eğitimler için yurt dışına çıkmak isteyen öğrencilerin alması gereken vize türüdür.
Yurt dışına seyahat etmek isteyen ancak geliri bulunmayan kişilerin başvurusunun kabul edilmesi için masraflarını karşılayacak bir kişiyi teminat olarak göstermesidir.
Kalacağınız gün sayısı kadar günlük ortalama 100 USD ve üstü hesabınızda olması gerekmektedir. Ülkelere göre farklılık gösterebilir, acentemizle iletişime geçebilirsiniz.

Vize reddinin en büyük sebepleri arasında konsolosluğa verilen dosyanızda geri dönüşünüze dair şüphelerin oluşma, eksik evrak, evrakların zamanında tamamlanmasından dolayı da kaynaklanabilir.

Hayır. Ancak verilecek yeni vizenin geçerlilik süresi, mevcut vizenin geçerlilik süresinin dolmasına müteakip başlatılır.
İngiltere her ne kadar Avrupa Birliği ülkelerine dahil olsa da İngiltere vizesi ile schengen ülkelerine giriş yapamazsınız. İngiltere vizesi schengen vizesi yerine geçmemekle birlikte tam adı Birleşik Krallık vizesidir.
Eğer çok girişli (multiple) schengen vizeniz varsa schengen vizesi isteyen tüm ülkelere vizenizin geçerliliği süresince seyahat edebilirsiniz. Ancak bazı schengen ülkeleri ilk girişte vizelerin kendi ülkesinden alınması konusunda hassas olup polis kontrolü sırasında sorun çıkarabiliyor.
Aldığınız vize üzerinde kalış gün sayısı belirtilmiştir. Vize bitim süresi içinde belirtilen gün sayısı kadar kalabilirsiniz.
EVET, SINIR GÖREVLİLERİ KONTROL ETMEKTEDİR. GEREKLİ DURUMLARDA GÖREVLİ SORGUYA ALABİLİR.
Hayır, her vize başvurusunda yeni çekilmiş biometrik resim istenmektedir.
7 yaşını doldurmamış çocuklar muaftırlar.
HAYIR. YENİ PASAPORT ÇIKARTMANIZ GEREKMEKTEDİR. GEÇERLİK SÜRESİ BİTMİŞ PASAPORTTA GEÇERLİ VİZENİZ VAR İSE GEÇERLİ OLUP OLMADIĞI KONUSUNDA ACENTAMIZLA İLETİŞİME GEÇMELİSİNİZ.
Evet. Sağlık sigortası poliçesi, vize başvurunuzla birlikte ibraz edilecektir.  Aşağıdakiler sigorta teminatının kapsamında olmalıdır. Minimum teminat 30.000 EUR olmalıdır
Hayır. Bir vize, Schengen bölgesinde şirket vb. açma veya çalışma hakkı vermemektedir.  Ancak, 3 aydan kısa süreli ziyaretler sırasında, çalışma iznine sahip olmadan belirli iş faaliyetleri yapabilirsiniz.
HAYIR, FAKAT BAZI KONSOLOSLUKLAR KESİLMİŞ BİLET İSTEYEBİLİYOR. ACENTEMİZDEN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.
Hayır. Pasaportunuzu, tüm dokümanlarınız ile beraber vize başvurusu esnasında ibraz etmeniz gerekmektedir.
Vize başvurunuzun sonuçlanma süresi ülkeden ülkeye, konsolosluğun yoğunluğuna göre ve ek evrak talebinde bulunmaları ihtimaline göre, normal şartlarda vize başvurunuz ortalama olarak 20 günde sonuçlanmaktadır. Bu süre tüm ülkeler için farklıdır. Detaylı bilgi için acentemiz ile iletişime geçebilirsiniz.
İngiltere ve Amerika gibi ülkeler için randevu günü ve saatinde başvuru merkezinde evraklarınız ile birlikte mülakata katılmanız gerekmektedir. Daha detaylı bir bilgi için acentemiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Hayır. Sadece davet mektubunuz ile vize başvurusunda bulunabilmeniz mümkün değildir. Başvuru yapmak istediğiniz ülke ile ilgili belirtilen diğer tüm evrakları da sağlamanız gerekmektedir. Gerekli evraklar hakkında daha detaylı bilgi için acentemiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Normal şartlarda vizeniz geçerli ise ve vize almış olduğunuz ülkeye direkt seyahat ediyorsanız, giriş yapmanızda bir problem yaşanmıyor. Ülkeye alınıp alınmama gibi durumlar sınır kapı görevlisine bağlı bir durumdur.
İlk olarak giriş yapacağınız ülkeden bir vize almanız gerekmektedir. Çok girişli bir vize almanız durumunda diğer schengen ülkelerine de giriş yapabilme hakkınız bulunmaktadır.
KKTC giriş çıkış damgası olan pasaportunuz ile Yunanistan vize başvurusu yapmak isterseniz konsolosluk direk olarak ret verecektir. Ayrıca KKTC giriş çıkış damgası olan pasaportunuz ile vizeniz olsa dahi Yunanistan’ a giriş çıkış yapamazsınız. Bu durumda yeni pasaport çıkartmanızı öneririz.
Uzun süreli ulusal vize olarak da bilinen, 90 günden fazla yapacağınız seyahatler için gerekli vizedir. Örneğin; aile birleşimi, çalışma vizesi, eğitim, dil eğitimi, üniversite ya da akademik eğitimleriniz için başvuru yapmanız gereken uzun süreli vizedir.
Sınır kapısında vize almak ülkeden ülkeye farklılık gösterebilmektedir. Detaylı bilgilendirme için acentemiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Bir ülkeye giderken, başka bir ülkeden aktarma yapılması gerektiği durumlarda, aktarma yapılan ülkenin sınırlarından geçebilmek için istenen kısa süreli vize türüdür. Aktarmalı uçuşlarda aktarma yapılacak olan ülkenin transit vize isteyip istemediği konusunda acentemiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Hayır. Seyahat yasakları bittiğinde seyahat edebilmeniz için tekrar vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.
Schengen vize başvurularınızda uzun süreli vize talebinde bulunsanız bile, vize süresi tamamen konsolosluk kararına bağlı bir durumdur.
KKTC, Ukrayna ve Gürcistan’ a yapacağınız seyahatlerde Türk vatandaşları yeni tip kimlikleri ile pasaportsuz seyahat edebilmektedirler. Seyahat planınızı yapmadan önce Acentemize danışınız.
Gezi amaçlı olan ülke ziyaretlerinde turistik vize verilir. Konsolosluk tarafından en fazla 90 gün süreli olarak verilmektedir.
Bir ülkeye iş seyahati veya fuar ziyareti sebebiyle giriş yapacak olanların alması gereken C tipi vize türüdür. Konsolosluk tarafından maksimum 90 gün süreli verilmektedir.